Danslekar för barn

Sarah & Daniel:

Vi har precis skickat ett mail till Kerstin Lindgren, en lärare på skolan om tips på danslekar och böcker om danspedagogik. Vi har även frågat en kompis som har några böcker att låna ut :)

När vi har samlat ihop material ska vi träffas och planera lektionerna och sen boka salar för att börja sätta ihop våra workshops.
Dessutom ska ännu ett möte bokas in med Anders så han får lite koll på vad som händer. Vi ligger kanske lite back på den fronten..

Inget mer att skriva.
CIAO!

Vaccination #1 + 2 avklarade.

Daniel:

Kan berätta för er att jag imorse steg upp vid sju på morgonen trots lovet och pallrade mig från Kivik till Lund. Kom fram vid nio-tiden och letade efter Clemensgatan 5 där Vaccinationskliniken ligger. Tänkte nämligen att jag skulle gå på en drop-in tid eller åtminstone få en tid bokad till sprutorna.
Tog ett bra tag innan jag faktiskt hittade rätt och då visade det sig att det låg precis vid Ica på Clemenstorget i Lund. Slapp iallafall långa köer vilket var guld värt. Så efter ca 10 minuter  fick jag gå in i ett litet rum, prata med "tanten" som vaccinerade och sedan fick jag Twin-rix sprutan som skyddar mot Hepatit A och B. Gick ganska smärtfritt. Värk i armen men inget farligt. Nu behöver man inte ta de sprutorna på 10 år!
Bokade in en tid för nästa spruta som jag kommer att ta andra december och sedan ska den sista sprutan tas om ett halvår, när resan är genomförd. BRA!

Avslutar med att tipsa andra som ska ta twinrix om att inte underskatta priset på vaccin. Räknade med femhundra kronor men det var ju lite naivt för det lutar mer åt tusenlappen!

Tills vidare!


Klartecken

Sarah:
Jag har inte varit inne på min mail på några dagar nu men när jag loggade in idag såg jag att jag hade fått ett mail från Sten-Åke från Gambiagruppen! Han har kommit hem från Gambia nu och skulle hjälpa oss att hitta en skola för vår undervisning. Jag var allt lite nervös när jag väntade på att datorn skulle ladda klart sidan så att jag kunde läsa. Men nu har jag väldigt glada nyheter till er kära läsare!
Vi är välkomna till Bakau New Town LBS (Lower Basic School) som ligger 10-15 minuter ifrån där vi kommer att bo. Rektorn Mrs Seinacou Lowe hälsade "No problems in the Gambia", vilket känns jätteskönt. Kul att vi blev bemötta så positivt. Vi har fått hennes telefonnummer och kommer att ringa henne för att kolla så allt är okej.
Vi kommer att få undervisa två grupper under en period av ca 9-10 dagar. En grupp från årskurs 2 och en grupp från årskurs 6 då klasserna kommer vara 1-1,5 timme per gång. Sten-Åke har lämnat en lista på vad vi vill göra till rektorn och har förutom information om oss och dagar vi är där skrivit:

·  Wants to do a project using dancing as a way of learning

·  “Improvisation practice such as performing as animals, express feelings, telling stories and creating new dances”

Vi kommer också att försöka visa och lära ut den västerländska danskulturen och hoppas på att få ta del av deras.

Jag har varit inne på skolans hemsida och längtar mer och mer nu. Bakau Primary School grundades 1947 och är en av de äldsta skolorna i Gambia. Där går 1,250 barn (526 pojkar och 724 flickor) 1,000 har sin undervisning på morgonen och 250 på eftermiddagen. Det går 45 barn i varje klass och det finns 30 st klasser. Skolan tar mer än gärna emot volontärer som ger workshops inom kultur och språk, vilket passar mig och Daniel jättebra!
Nu känns det ännu mer verkligt, kan knappt förstå det.. :)

Workshops

Sarah:

Denna veckan är jag hemma i Kristianstad och tar det lugnt efter intensiva veckor i skolan. Nästa vecka när skolan kör igång igen blir det att boka danssal någon gång i veckan och börja förbereda våra workshops. Det blir kul!

Som Daniel skrev innan kan det bli lite tomt på inlägg denna veckan men vi ska försöka att hålla er så uppdatterade som vi kan =)

CIAO!

Vaccinationskliniken - inget svar.

Daniel:

Idag försökte jag ringa vaccinations-kliniken i Lund (låter sjukt läskigt).
Detta utan några resultat. Har varit upptaget hela dagen trots att jag ringt dit var tionde minut i 4 timmar och inte var det några problem att sitta och slå numret om och om igen för jag har mycket dötid att slå ihjäl nu under lovet.
Tänkte att jag måste ta första sprutan snart eftersom de ska tas med 4 veckors mellanrum. Är man inte vaccinerad kommer man inte ens in i landet.

Det ska tas twinex-spruta, spruta mot Gula Febern och så ska man dricka vaccin mot kolera och ta malaria-tabletter. Sjukt mycket och dyrt är det också men det är förmodligen värt sina pengar.

RSS 2.0