Musik!

Sarah:
Nu har musikproblemet löst sig! Var på Siba idag och köpte en cd-spelare som kan spela brända skivor, ta emot ipodsladd och är batteridriven, 600 kr. Vi tänkte lämna den på skolan sen och den är liten och behändig så den är lätt att ta med sig. Sitter och funderar på allt som ska fixas innan vi reser och det känns som att det är jättemycket.
- Bränna skivor
- Samla ihop alla papper
- Översätta lektionsupplägget till engelska till rektorn
- PACKA!
- Säkert mer som jag inte kommer på nu xD
Bäst att sätta igång, CIAO! :)

Länk till Lunds Lokaltidning

D:

Här är en länk till artikeln inför resan, från Lunds lokaltidning.

http://lund.lokaltidningen.se/nasta-svang-om-gambia-/20101218/artikler/712229874/1240

Telefonsamtal

Sarah:
Häromdagen ringde jag till Mrs Senacou Lowe, rektorn på skolan där vi ska undervisa. Daniel försökte ringa till Sten-Åke från Gambiagruppen för att kolla lite grejer som vi undrar över in i det sista. Han svarade inte så vi ringde helt enkelt direkt till Gambia. Det känns skönt att ha en direkt kontakt, vi har inte fått svar av skolan på Daniels mail men nu fick vi kontakt. Det var lite svårt att hänga med i samtalet och det blev nog en del missförstånd först men vi kom fram till att vi skulle ha ett möte den 5:e januari. Hon verkade vara en jättevarm person med mycket kärlek. Många gånger sa hon "Much love to you". Hon sa att Sarah på hennes språk betydde "mamma" och pratade om det och hon önskade alla här ett gott nytt år. Ser så mycket fram emot att träffa henne. Den 5:e ska vi prata ihop oss om hur vi ska göra med våra workshops och sen sätter vi igång. De har el men ingen cdspelare så imorgon ska jag på stan och köpa en som vi sedan kan lämna där till de. Ska även kolla efter grejer som man kan ta med sig till skolan, block, kritor och sådana saker. Det är nära nu!

En vecka!

Daniel: En vecka kvar.

Så var det bara en vecka kvar alltså. Känns sjukt eftersom att jag och Sarah sa "snart åker vi" för fyra månader sedan. Nu är det snart på riktigt och idag tog jag mitt skrammel och köpte en digital kamera. Känns bra.
Blir nog en del bilder och filmklipp från Gambia. Kollade resepapprena idag och kollade även youtube-klipp på vårt boende. Det finns tillgång till internet i receptionen men tydligen slås det ut ibland men med lite tur kommer vi kunna uppdatera ofta.

Läste om en kille i Malmö som fått malaria. När han kom hem från sin resa så blev han sjuk och när han gick till vårdcentralen så avfärdade de att det kunde vara malaria eftersom han hade tagit malaria-tabletter som han skulle.  Big mistake då han hade fått någon ovanlig form av sjukdomen och dog. En sak som är säker är att det inte blir slarv med några tabletter och blir vi sjuka där eller hemma så blir det undersökning direkt..
Men tänkte inte låta deppig. Hade bara inget roligt att skriva så det fick bli en korthuggen malaria-historia istället. 

 


God Jul

Julafton.

Daniel:

Tänkte bara önska er en trevlig jul!
Inte mycket att rapportera från projekt-fronten förutom att vi inte får svar från skolan vi ska undervisa på men aja, det löser sig fin fint när vi kommer dit. Ikväll blir det till att dricka sista dosen vaccin också. Dukoral. GOTT.. nej

GOD JUL OCH GOTT NYTT!

I full gång

Sarah:

Imorgon är det sista skoldagen innan lovet och snart åker vi! SJUKT..
Som Daniel skrev i förra inlägget har vi fått mycket gjort denna veckan. Vi har renskrivit vårt lektionsupplägg, vi har några låtval kvar att göra men annars är vi i stort sätt klara. Men vi har lite praktiska småsaker att fixa till lektionerna med. Kerstin lånade ut en bok till oss idag också, en bok om danspedagogik från danshögskolan. TACK!
Förra veckan ringde Paula mig från lokaltidningen i Kristianstad och intervjuade oss om resan. För några dagar sen kom en fotograf till vår skola här i Lund och tog lite bilder på oss!
Mailade även Lennart från Rotarys U-fond i Kristianstad med en bidragsansökan. Vi hoppas på det bästa. Här är sammanställningen vi skrev om vad vi vill uppnå:
http://open.spotify.com/track/73dO71Sm4oAHvnZ9oG7oCv

Sammanställning av vad vi strävar efter:

- -Att eleverna utvecklar sitt eget sätt att lära

- -Att eleverna utvecklar tillit till sin egen förmåga

- -Att eleverna utvecklar nyfikenhet och lust att lära

- -Att eleverna får en inblick i västerländsk danskultur

- -Att öka elevernas medvetenhet om motorik, koordination, rytm

- -Att utvidga elevernas sinnen inom det estetiska, kreativa och kulturella.

- -Att lyfta fram det egna skapandet, improvisation och kroppskännedom

- -Att kunna sammanbinda lekfullhet och undervisning med dans

- -Att vi också får lära oss av eleverna

- -Att överbrygga gränser mellan människor, länder och kulturer. Att ta del av varandras danser är att ta del av varandras kulturer.

- -Att skapa förståelse och delaktighet.

- -Att kunna väva in teoretiska aspekter för att kunna lära ut inom andra områden också – t.ex matematik.

- -DANSGLÄDJE!

Det börjar dra ihop sig... börjar kännas! spännande :)

Koreograferande till lektionerna

Daniel:

Det har varit riktigt mycket förberedelse inför projektarbetet idag (läs; 14:e).
Jag och Sarah träffades efter lunch för att börja förbereda våra lektioner till resan och vi koreograferade samt filmade en del.

Vi har bestämt att göra koreografi till Michael Jackson's "Black or White" och även en till "Happy Ending" med Mika. Därefter kommer vi även sätta ihop en uppvärmnings och en stretching-combo.
Det svåraste nu innan är att veta hur svårt vi kan göra koreografierna eftersom att vi inte har någon egentlig aning om vilken nivå vi kan vänta oss av eleverna. Tycker iallafall att vi lyckades sätta ihop bra koreografi som kan anpassas till eleverna när vi väl är där också. 

Inte nog med koreograferandet så skrev vi även lappar till en av våra övningar. Tanken är att vi ska väva in teoretisk och teater undervisning i dansen. Meningen med övningen är att de ska kunna gestalta vad som står på lapparna och ja, vi lade lite tid på det också idag.

Slutligen så kan jag berätta att jag tagit första dosen Dukoral nu och det smakade vidrigt. Svepa det gick inte riktigt heller eftersom att "drycken" innehåller starka syror så det blev till att dricka, pausa, dricka, pausa en liten stund.

SNART ÅKER VI, WOHO!

Sponsor a child

Sarah:
Blandade känslor när jag är inne på skolans hemsida.. Det är svårt att veta nu i förväg hur vi kommer att reagera när vi är där och får träffa alla männsikor. Jag såg bilder och beskrivningar på barn som behöver hjälp med sponsring för att kunna gå i skola och skickade nu iväg ett mail om att jag är intresserad av att hjälpa till.

Möte

Daniel & Sarah:

Vi sitter nu i skolan efter ett möte med vår handledare Anders. Vi har inte uppdaterat honom på ett tag men nu pratade vi igenom det som har hänt och vad som är på gång. Det är ganska mycket smågrejer som dyker upp hela tiden som vi måste ordna med. Vi skrev nyss mail till skolan som vi ska undervisa på för att se så att allt står rätt till. Vi frågade om det finns möjlighet för oss att spela musik och vi dubbelkollade så att vi helt säkert har fått rätt dagar av Sten-Åke. Vi mailade även tidningar för att se om någon tidning har lust att länka vår blogg. Det går framåt!  

CIAO!

Projektrapport

Nu sitter jag och Daniel i skolan och ska börja skriva vår projektrapport. Vi har en 3-timmars lektion så vi ska skriva inledningen, syfte och frågeställning. Om vi blir klara jobbar vi vidare med arbetet.

Precis nu kom Ina ut med två häften om danspedagogik och och tips på danslekar, TACK! Vi lånade boken "Att känna rörelse" av vår lärare Kerstin och kopierade upp sidor som kan vara till vår hjälp, så nu är vi på rätt väg :)

Vaccinationer

Sarah:
Nu har även jag varit på ett besök på vaccinationskliniken för att få vaccin mot Gula febern. Är inte världens största fan av sprutor (men det är inte så många som är det kanske). Sitter och tittar igenom mitt gula vaccinationshäfte och jag kan nu bocka av skydd mot: Hepatit A+B, Gula febern. Jag ska i de närmaste dagarna ta min fösta dos duccoral och malariatabletterna har skrivits ut.
Idag hade vi projektarbete på schemat och gick igenom hur rapporten ska skrivas. Det känns kul och jag tror att detta kan bli riktigt bra! Efter skolan träffades jag och Daniel och började planera våra 5 första lektioner med de minsta barnen. Innehållet av de kommer upp på bloggen snarast. Vi ska börja leta upp lämplig musik och lista ut hur vi ska kunna spela musiken. Det får nog bli ett samtal till rektorn på skolan och ett mail till Sten-Åke med lite frågor och funderingar.
Jag mailade nyss Rotary klubbens U-fond i Kristianstad med en bidragsansökan efter ännu ett avslag. Men det är bara att söka vidare!

Sista besöket på vaccinationkliniken.

Daniel:

Mitt i allt snökaos och trots feber var jag i torsdags tvungen att gräva mig fram till Vaccinations kliniken igen. Denna gång var det dags att fylla på Twinrix-sprutan och få drickvaccinet Duccoral. Fick även ett litet "kort" med intyg på alla vaccinationerna jag fått nu vilket kommer att behövas om man ska få flyga till Gambia. Ännu en sak att bocka av på den långa listan av förberedelser.

Nu är det bara att ta sitt drick-vaccin 14:e och 21:a sen är allt klart. Man fick en påse med pulver och en behållare som man ska blanda ut det med. Har jag tid så får ni en film på utblandning och reaktion på Duccoralen.

SNART ÅKER VI! Men har en del att fixa först. Strukturera våra workshops är inte riktigt klart än så det tillhör väl topp 3 på prioriteringslistan..


En månad kvar

Idag är det en exakt en månad kvar tills vi är påväg! Längtar!

Vi har inte varit så duktiga på att uppdatera bloggen på sistone men nu börjar det hända grejer igen. Nästa vecka ska vi träffa vår handledare Anders och uppdatera honom om vad som har hänt och vad som är på gång i det närmaste.

Vi har fått avslag till bidrag utav två föreningar men blev tipsade att kontakta Rotarys U-fond som stöttar projekt som liknar vårt. Så jag tänkte maila de ikväll. Vi får hoppas på det bästa!

Sitter och tänker på att jag borde ha haft ett fadderbarn i Gambia som jag skulle kunnat ha hälsat på under resan. Så det ska jag kolla närmare på!

CIAO


RSS 2.0