Mellanlandningar.

Daniel:

Hej nya och trogna läsare! Äntligen höstlov. Tid att göra allt man inte hinner göra under skolperioderna.
Då tänker jag framförallt på att sova väldigt länge.

Sitter här med flygbiljetten till Gambia. Reseinfo här på bild.


Vi flyger med Spies, ett danskt flyg och allt här står på danska (såklart). Kanske man ska fråga klassens dansk om hjälp med översättning.
Det blir två mellanlandningar på vägen ner. En i Bryssel, Belgien och en i Danjur, Senegal. Efter de två stoppen så anländer vi till Banjul, Gambia och där börjar det roliga! Ska höra av mig till Gambia-gruppen nästa eller nästnästa vecka igen.

Spännande spännande!
Det blir nog inte mer att skriva på några dagar från mitt håll så.. trevligt lov alla ni som har det!

SNART

Sarah:
Det är inte så värst lång tid tills vi åker egentligen. Det känns avlägset men det är om bara några månader! Längtar...
Vårt flyg går 06.35 från Kastrup och det går inga tåg så tidigt så antagligen kommer vi sova en natt i Danmark innan. Zleep Airport hotel ser det ut att bli. Åhh, Jag vill åka NU.

Gambiagruppen!

Sarah:

Tyvärr har vi nu fått nej om ekonomiskt bidrag från Rotary och Inner wheel-klubben i Kristianstad och Lions i Lund också. Men det är bara att fortsätta söka och det vi har fått än så länge är ju hur bra som helst!

Vi har kontaktat en organisation som heter Gambiagruppen. De jobbar för att påverka och förbättra situationen i Gambia. De jobbar med:

1. Fattigdom och rättigheter
2. Demokrati
3. Genus
4. Miljö och hållbar utveckling
5. Hiv/aids
6. Konflikt
7. Utbildning

De är just nu nere i Gambia och ska kontakta skolor som vi kommer att besöka, vi är jätteglada över att de vill hjälpa oss med detta. Annars skulle det varit mycket svårare att lösa den biten.

Film om Gambiagrupperna och deras arbete:


Ett nej, men projektet rullar på

Daniel:

Så skriver man alltså här igen.
I fredags ringde det en man från Rotary-klubben i Kivik. Missade samtalet eftersom att det var fullt upp i skolan.
Hursomhelst så hade han talat in ett meddelande på telefonen och när jag hörde att det var från Rotary så hoppades jag att få ett positivt besked men tyvärr tyckte de inte att vårt projekt var tillräckligt långsiktigt.
Man kan ju som bekant inte få allt man vill ha. Lite synd dock men är glad för de bidrag vi fått.

TACK

STORT Tack till Lions i Kristianstad och Lions i Kivik som sammanlagt har gett oss 4000 kr som ekonomiskt bidrag till projektet! Vi uppskattar det jättemycket!  Vi ser fram emot att besöka klubbarna efter vår resa för att berätta om projektet.

Att tänka på

Daniel & Sarah:

Boka biljetter (X)
Söka bidrag (/)
Kontakta organisationer som kan hjälpa oss (X)
Vaccinationer (/)
Kolla upp hur vi ska ordna musikanläggning till vår undervisning ( )
Sätta ihop workshops (Efter höstlovet fram till jullovet) ( )



Bakgrund, Syfte och Mål

Sarah:

Från början tänkte jag att mitt projektarbete skulle vara att göra en dansfotobok med dikter och citat om dans. Daniel berättade om sin idé redan i somras om att åka till Gambia tillsammans med sin mamma och undervisa barn i dans, jag blev sugen på att följa med direkt men jag tänkte först att det aldrig skulle gå att få ihop. Men efter att ha tittat närmare på det och pratat igenom det verkade det som att det faktiskt skulle gå att genomföra.

När jag hade chansen att åka iväg och göra något för andra människor så ville jag definitivt ta den, för det är något jag verkligen brinner för. Att kunna hjälpa och ge något till människor. Jag älskar att resa, träffa nytt folk, se och uppleva andra kulturer. Och tänk att få göra detta kombinerat med dans! Fota kommer jag också att göra, kanske till en framtida fotobok?

Vi började planera projektet väldigt tidigt, redan i somras innan vi började skolan träffades vi tillsammans med våra mammor och pratade om vad vi ville göra. Vi började söka bidrag och kontakta organisationer som skulle kunna vara till hjälp både praktiskt och ekonomiskt. Efter att ha fått reda på mer information i skolan så började vi jobba med projektet mer. Vi började diskutera frågeställning och arbeta med blogg, bidragsansökningar och praktiska förberedelser.

Syftet med detta arbetet är att kunna ge något till andra människor och låta en annan kultur ta del av våran. Vi riktar in oss på dansen för att det är ett bra sätt att lära känna och komma i kontakt med varandra. Dans är också ett bra sätt för barn att komma i kontakt med sin lekfulla, fantasifulla och kreativa sida och vi vill föra vidare vår kunskap. Vi vill lyfta fram det egna skapandet, känslouttryck, ökad kroppskännedom, stärkt motorik och koncentrationsförmåga hos barn. Dansen överbryggar gränser mellan människor, länder och kulturer. Att dansa varandras danser är att ta del av varandras kulturer och skapar förståelse och delaktighet. Och dansen är ett gemensamt språk.

Vårt mål med projektet är att ha kunnat lära barnen något nytt och att vi har lärt oss utav dem. Vi vill genom denna erfarenheten ha utvecklat vårt undervisande och kunna bli bättre på att lära ut dans. Vi hoppas att vi efter resan har fått ta del av Afrikansk danskultur och fått visa vår.


Ledighetsansökan beviljad

Daniel & Sarah:

WOHO! Vi fick ledigt! Lämnade in en ledighetsansökan den 11:e och 16/10 så fick vi klartecken på vår skolmail. 
Ledigheten gäller from 10-18 Januari 2011. 
Känns riktigt bra.

Nu kör vi igång!

Daniel & Sarah:
Bloggdesignen är klar och nu kör vi igång med bloggandet! Vi vill tacka Matilda Yli-Paavola för hjälpen med vår fina design.

Tjuvstartar.

Daniel:

Förlåt, Sarah! Nu tjuvstartar jag. Eller jag skriver hej iallafall. "Hej".
Denna bloggen är loggbok till mitt och Sarahs projektarbete, en resa till Gambia.
Så hej till handledaren Anders och hej till Fredrik om tanken är att han/du också ska läsa vilket jag inte har koll på för tillfället.
Så avslutar jag detta med ett hej till alla andra som vill följa arbetet och hejdå för nu ska jag gå.

Just det, såhär dåligt ska vi inte skriva sen. That's a promise.


RSS 2.0