onsdag igen. 12/1

Onsdag - SOS, Gambiagruppen och kaos-lektion. 

Forst var det blixt-visit pa SOS-barnby center. Vi visades runt i deras by och det kandes ratt fel nar man vet att, verkligheten, ar precis utanfor. Dessa barn verkade iallafall ha det bra och det fanns vuxna runtomkring som tog hand om dem och de hade tillgang till utbildning osv.

Efter SOS letade vi upp Gambiagruppens kontor. Att kalla det Gambiagroup var ratt kass eftersom att ingen visste vad det var men tillslut kom vi pa att det stod Future In Our Hands pa skylten vi akt forbi igar. FIOH ar forkortningen och det ar det Gambiagruppen (som for ovrigt var de som hjalpte oss hit) kallar sig har..
Hittade dit och vi fick prata med nagra av svenskarna som var dar och aven en kvinna kallad Aminat som tydligen vantade pa att vi skulle hora av oss. Den informationen hade vi inte fatt sa det var ett missforstand da det var meningen att hon skulle ha foljt med oss forsta dagen vi undervisade.
Fick iallafall veta en hel del intressant om deras arbete och hur deras arbete utvecklats har i landet och hemma. 


SA efter en ganska handelserik formiddag var det dags for var forsta eftermiddagslektion p[ skolan och med en helt ny grupp. Dessa var aldre en de forra och det borjade ratt bra men slutade mindre lyckat.. 

Alla halsade pa mig och tog mig i handen men en del av pojkarna ville inte halsa pa Sarah utan skrattade at henne istallet. Precis som vi skrivit tidigare sa ar det mer uppdelat killar och tjejer forsig har.
Vi drog igang och korde en liknande lektion som vi gjort med de yngre de andra dagarna fast pa en svarare niva. 
De hade lite svart att fatta vad man sade och jag hade lika svart att forsta dem men det gick om man visade dem. 
Fram mot mitten av lektionen tappade de fokus helt och borjade springa runt istallet och skrika och sla varandra. Lugnade man dem sa var de igang igen efter nagra minuter och efter en stund av kaos sa orkade knappt jag och Sarah forsoka. Istallet korde vi pa med de fa som faktiskt ville och det var ungefar sa resten av lektionen blev. Inte blev det battre av att elever fran de andra klasserna stallde sig i fonstret och borjade reta eleverna. 
Vi avslutade iallafall med att kora lite av MJ-koreografin vi gjorde i Sverige till Black or white. Aven de som sprungit runt var med da sa det blev lite lugnare igen men de andra barnen stod fortfarande utanfor och skrek. 

Sjukt jobbig lektion och jag brukar tycka det ar okej att ha roligt och att man snackar sa lange man behaller fokus pa det man gor men det har var bara flummigt och jobbigt. Man kande sig dum nar man hojde rosten for vi ar ju bara framlingar for dem just nu. Forsta dagen det inte kants bra. FAST det som var positivt med den har gruppen var att de larde sig snabbt och de var duktiga pa att dansa nar de val gjorde det de skulle. Sa morgondagens lektion blir kanske battre nar de vant sig vid att vi ar dar och vi far forsoka komma pa nagot som kan tankas gora det roligare och mer intressant for dem. Hoppas pa att vi lyckas engagera dem iallafall mer an detta.
Imorgon ska aven deras larare vara med pa lektionen sa lugnare lar det bli. Men detta ar utmaningen och det ar av de har reaktionerna vi kan svara pa fragestallningen till projektet.

Ciao!

Forresten, datorerna har ar inte varldens snabbaste och harddisken ar inte sarskilt stor.. Inga bilder. Kass. Sorry.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0